OliveMagazine

Ρυζοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια, φινόκιο και γαρίδες

Ρυζοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια, φινόκιο και γαρίδες

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400 γρ. ρύζι κίτρινο
  • 300 γρ. γαριδούλες, καθαρισμένες
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φινόκιο, καθαρισμένο από τις χοντρές ίνες, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 1 ματσάκι άνηθο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένο
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε και το αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το φινόκιο και σοτάρετε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρείτε το φινόκιο με τρυπητή κουτάλα και το προσθέτετε στο ρύζι. Επαναφέρετε το τηγάνι στη φωτιά και χωρίς να προσθέσετε άλλο ελαιόλαδο ρίχνετε τις γαριδούλες και τις σοτάρετε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Χρησιμοποιώντας πάλι την τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε τις γαριδούλες από το τηγάνι και τις προσθέτετε στο ρύζι. Προσθέτετε επίσης τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε.

Για τη βινεγκρέτ: Βάζετε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και πολτοποιείτε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, πράσινη σάλτσα. Ρίχνετε τη βινεγκρέτ στο μπολ με το ρύζι και ανακατεύετε πολύ καλά. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσά

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο