OliveMagazine

Ρυζόγαλο με μαρμελάδα ροδάκινο

Ρυζόγαλο με μαρμελάδα ροδάκινο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι μαρμελάδα Spin Span Extra 100% Ροδάκινο
  • ¾ φλιτζανιού ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 5 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
  • ¼ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • κανέλα για το πασπάλισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι να σκάσει το ρύζι.

Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα κι ανακατεύετε. Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύετε το κορν φλάουρ σε ½ φλιτζάνι κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζετε για λίγο μέχρι να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο.

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το ρυζόγαλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Κατόπιν το μοιράζετε σε 6 μπολάκια ή 6 κολονάτα ποτήρια, το αφήνετε να κρυώσει καλά και το παγώνετε στο ψυγείο.

Γαρνίρετε με μαρμελάδα ροδάκινο, πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr