OliveMagazine

Ρόκα µε ντοµατίνια και κατίκι ∆οµοκού

Ρόκα µε ντοµατίνια και κατίκι ∆οµοκού

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 µατσάκια ρόκα
  • 15 ντοµατίνια
  • 150γρ. κατίκι ∆οµοκού
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το γαρνίρισµα
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε κατσαρολάκι µισό λίτρο νερό να πάρει βράση και ρίχνετε µέσα τα ντοµατίνια για 1 λεπτό να µαλακώσει η φλούδα τους. Τα στραγγίζετε, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε στη µέση. Τα βάζετε στο ψυγείο.

Καθαρίζετε τη ρόκα, πετάτε τα χοντρά κλαράκια και τη χοντροκόβετε µε το χέρι σας. Τη βάζετε σε ένα µεγάλο µπολ, την αλατίζετε, την περιχύνετε µε το λάδι και το ξίδι και ανακατεύετε απαλά. Απλώνετε από πάνω της τα ντοµατίνια, τα αλατίζετε πολύ ελαφρά και ανάµεσά τους ρίχνετε το κατίκι ∆οµοκού µε ένα κουταλάκι. Περιχύνετε τη σαλάτα µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη σερβίρετε στο τραπέζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο