OliveMagazine

Ρύζι αρωματισμένο με κουρκουμά, φιστίκια και ρόδι

Ρύζι αρωματισμένο με κουρκουμά, φιστίκια και ρόδι

Μερίδες:3-4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. ρύζι παρμπόιλντ
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κουρκουμά
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 φλιτζάνια σπόρους από ρόδι
  • 150γρ. φιστίκια αράπικα ξεφλουδισμένα
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς η κατσαρόλα. Ρίχνετε τον κουρκουμά και ανακατεύετε. Αλατίζετε και ρίχνετε το ζωμό λαχανικών.

Μαγειρεύετε το ρύζι μέχρι να απορροφηθεί εντελώς ο ζωμός και να στεγνώσει. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το ανακατεύετε με τα σπόρια του ροδιού.

Σερβίρετε το ρύζι σε πιατέλα πασπαλίζοντας από πάνω με τα φιστίκια.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr