OliveMagazine

Ρύζι χιονάτο για πιλάφι

Ρύζι χιονάτο για πιλάφι

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή παρμπόιλντ
  • 2 ½ - 3 φλιτζάνια ζωμό
  • 2 – 3 κουτ. σούπας βούτυρο, ή ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μία μέτρια κατσαρόλα βράζετε τον ζωμό (ή νερό) και προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακριβώς.

Σβήνετε την φωτιά, προσθέτετε 2 - 3 κουτ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας, κλείνετε με το καπάκι της και αφήνετε το ρύζι να «φουσκώσει», για 5 - 6 λεπτά, πριν το σερβίρισμα.

Tips

Η σωστή αναλογία ρυζιού – ζωμού, είναι 1 μέρος ρύζι με 2 ½ μέρη ζωμό (ή νερό). Εάν πρόκειται για πιο μαλακό πιλάφι, η αναλογία είναι 1 μέρος ρύζι με 3 μέρη υγρού.


Ανακατεύετε το ρύζι μόνο με πιρούνι, για να ξεχωρίζουν οι κόκκοι και να μείνει το ρύζι σπυρωτό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr