OliveMagazine

Ρώσικη με βραστά αβγά

Ρώσικη με βραστά αβγά

Μερίδες:για ένα μεγάλο μπολ
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό πατάτες βρασμένες και κομμένες σε ζαράκια
  • ½ κιλό καρότα βρασμένα και κομμένα σε ζαράκια
  • ½ κιλό αρακά βρασμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κάππαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
  • άφθονο ηλιέλαιο
  • αλάτι, λευκό πιπέρι
  • 5 αβγά βρασμένα
  • φυλλαράκια μαϊντανού για το γαρνίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε τη μαγιονέζα. Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους των αβγών και τη μουστάρδα. Με ένα ραβδομπλέντερ τα χτυπάτε μαζί για λίγο και στη συνέχεια προσθέτετε ηλιέλαιο και λεμόνι διαδοχικά. Μόλις πήξει η μαγιονέζα προσθέτετε αλάτι και λευκό πιπέρι.

Για να φτιάξετε τη σαλάτα αδειάζετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μέσα σε στο μπολ με τη μαγιονέζα και ανακατεύετε. Πριν σερβίρετε κόβετε τα βρασμένα αβγά στα τέσσερα και διακοσμείτε τη σαλάτα μαζί με μερικά φυλλαράκια μαϊντανού.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr