OliveMagazine

Σάλτσα με ντοματίνια, ψητές κόκκινες πιπεριές και κατσικίσιο τυρί

Σάλτσα με ντοματίνια, ψητές κόκκινες πιπεριές και κατσικίσιο τυρί

Μερίδες:για 500γρ. σάλτσα
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300γρ. τυρί κατσικίσιο, φρέσκο
  • 100γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 100γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ιδρώνετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να συμπυκνωθεί κατά ¼ περίπου.

Προσθέτετε το τυρί σε δόσεις, ανακατεύοντας ώστε να ομογενοποιηθεί πριν την κάθε δόση. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και προσέχετε να μην πάρει βράση το μίγμα.

Σε μεγάλο σκεύος, προσθέτετε τη σάλτσα με το τυρί και τα υπόλοιπα υλικά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tips

Αν η σάλτσα είναι πολύ αραιή, προσθέτετε τυρί και, αν είναι πολύ πηχτή, αραιώνετε με λίγη κρέμα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr