OliveMagazine

Σάλτσα με τόνο (κονσέρβας) και μανιτάρια

Σάλτσα με τόνο (κονσέρβας) και μανιτάρια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
  • 500γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 2
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1 ντομάτα ώριμη, τριμμένη
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι βρασμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανοίγετε τις κονσέρβες και στραγγίζετε τον τόνο από το νερό της κονσέρβας.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια σε πολύ δυνατή φωτιά.

Μόλις μαραθούν προσθέτετε το σκόρδο, τις ντομάτες και τα ντοματίνια, φέρνετε μια βόλτα και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Προσθέτετε τον τόνο προσέχοντας να μην διαλυθεί. Μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά της ντομάτας. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε μαζί με ρύζι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr