Έχετε ήδη βαθμολογήσει τη συνταγή.
Οι βασικές συνταγές είναι το ήμισυ της μαγειρικής και η σάλτσα ντομάτας, που συνοδεύει ιδανικά ένα πιάτο με ζυμαρικά, αλλά γίνεται και βάση για πίτσα, είναι ίσως η βασικότερη συνταγή σάλτσας. Ενώ, προσθέτοντας μυρωδικά και λαχανικά, δημιουργείτε νέες και ευφάνταστες παραλλαγές.
Για να χρησιμοποιήσετε τη βασική σάλτσα ντομάτας ως βάση σε πίτσες, αρκεί να την βράσετε λίγο παραπάνω, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι της και να της προσθέσετε ρίγανη ή άλλα ξερά αρωματικά. Επίσης, η πηχτή σάλτσα ντομάτας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλειμμα κρεάτων για μπάρμπεκιου.
Μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα ψιλοκομμένα λαχανικά, όπως πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες και μανιτάρια, ή/και ψιλοκομμένο παστό κρέας - λούντζα, προσούτο, καπνιστό λουκάνικο, κλπ – τα οποία θα σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι.
Για έτοιμη σάλτσα ντομάτας, διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να φτιάξτε διπλάσια ποσότητα, να τη μοιράσετε σε μερίδες σε πλαστικά δοχεία και να την φυλάτε στην κατάψυξη.