OliveMagazine

Σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:15 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε χαμηλή φωτιά ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε τις ντομάτες με τη ζάχαρη, το αλάτι και το σκόρδο. Σκεπάζετε το κατσαρολάκι και αφήνετε τις ντομάτες να μαγειρευτούν για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την ξεσκεπάζετε και λιώνετε τις ντομάτες. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει για 15 λεπτά.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Ρίχνετε και το βασιλικό και ανακατεύετε ξανά. Η σάλτσα σας είναι έτοιμη!

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr