OliveMagazine

Σάντουιτς με παγωτό και κέικ σοκολάτας

Σάντουιτς με παγωτό και κέικ σοκολάτας

Μερίδες:για περίπου 20 σάντουιτς
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:55'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 170γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 1 αβγό
  • 250γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 30γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ + 50γρ. για τη διακόσμηση
  • Για το παγωτό

  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml γάλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το Παγωτό Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Ύστερα παίρνετε φορμάκια για μάφιν και τα ντύνετε με πλαστική μεμβράνη. Μοιράζετε το μίγμα του παγωτού στα φορμάκια και αφού τα σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο τα τοποθετείτε στην κατάψυξη να παγώσει. Έτσι θα έχετε το παγωτό σε μερίδες.

Χτυπάτε με το φτερό στο μίξερ το βούτυρο με την Καστανή Ζάχαρη Fytro και το αβγό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσαρμόζετε τους γάντζους στο μίξερ, προσθέτετε τη Φαρίνα, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη. Σταματάτε το μίξερ.

Προσθέτετε στη ζύμη την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και ζυμώνετε με το χέρι. Πλάθετε τη ζύμη σε κεφτεδάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Πατάτε λίγο τα κεφτεδάκια της ζύμης να πλατύνουν και τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνετε στο φούρνο για 12-15 λεπτά. Βγάζετε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Όταν θέλετε να σερβίρετε τα σάντουιτς παγωτού βγάζετε όσα ατομικά παγωτά θέλετε από την κατάψυξη και τα κάνετε σάντουιτς κλείνοντας το καθένα ανάμεσα σε δύο cookies, ένα πάνω κι ένα κάτω. Αν θέλετε, διακοσμείτε το παγωτό περιμετρικά με μερικές Σταγόνες Κουβερτούρας ακόμη. Σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr