OliveMagazine

Σάντουιτς με παντσέτα ψιλοκομμένη και ψημένη μαζί με σάλτσα μουστάρδας

Σάντουιτς με παντσέτα ψιλοκομμένη και ψημένη μαζί με σάλτσα μουστάρδας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 παντέτες μέτριες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασί
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Dijon Original
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • ½ κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, πιπέρι
  • κόλιανδρο σπασμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • 4 ψωμάκια ατομικά τζιαπάτα
  • σαλάτα καρότο, λάχανο, πιπεριά φλωρίνης
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα τηγάνι αντικολλητικό και ρίχνετε μέσα 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνετε τις λωρίδες της παντσέτας και ψήνετε σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα τα κομμάτια με τσιμπίδα για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Όταν ροδοκοκκινίσουν αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο, γυρίζοντας λίγο ακόμα τις παντσέτες στο τηγάνι να βγάλει ο κόλιανδρος τα αρώματά του.

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε στο τηγάνι τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το μέλι, το μηλόξιδο και τη σόγια. Ανακατεύετε να διαλυθούν τα υλικά στο κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει πολύ καλά η παντσέτα.

Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε για 3-4 λεπτά στο φούρνο ή τα ζεσταίνετε σε τηγάνι μαντεμένιο. Μοιράζετε τις παντσέτες στα ψωμιά και σερβίρετε τα σάντουιτς σε πιάτα μαζί με σαλάτα λάχανο. Αν θέλετε συνοδεύετε τα σάντουιτς με τσιπς πατάτας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr