OliveMagazine

Σάντουιτς με σαλάμι, γραβιέρα, πιπεριά Φλωρίνης και πάστα ελιάς

Σάντουιτς με σαλάμι, γραβιέρα, πιπεριά Φλωρίνης και πάστα ελιάς

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το σάντουιτς

  • 4 ατομικά ψωμιά φοκάτσια
  • 120γρ. σαλάμι Λευκάδος, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 150γρ. γραβιέρα, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (ψημένες ή κονσέρβα), στραγγισμένες, κομμένες στα 4
  • 4-5 κλαδάκια ρίγανη, τα φυλλαράκια ψιλοκομμένα
  • Για την πάστα

  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 80γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 80γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 50γρ. καρύδια
  • 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για την πάστα: Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε, μέχρι να ομογενοποιηθούν αλλά φροντίζετε να μείνουν και λίγα κομματάκια.

Για το σάντουιτς: Κόβετε στη μέση τη φοκάτσια και αλείφετε και τα δύο κομμάτια εσωτερικά με την πάστα ελιάς.

Στη συνέχεια στρώνετε στο κάτω μέρος του ψωμιού το μισό σαλάμι, από πάνω το μισό τυρί, από ένα κομμάτι πιπεριά και ξανά μετά σαλάμι, τυρί και πιπεριά. Τέλος, πασπαλίζετε με ρίγανη, κλείνετε με το καπάκι του ψωμιού και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Η πάστα μπορεί να μείνει στο ψυγείο μέχρι και 1 εβδομάδα.


Για πιο διαφορετικό σερβίρισμα, κόβετε την κάθε φοκάστια σε όσα τρίγωνα θέλετε και στη συνέχεια καρφώνετε το κάθε κομμάτι με ένα καλαμάκι για σουβλάκι μαζί με μία ελιά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr