OliveMagazine

Σάντουιτς με τυρί, μπέικον κι αβγό

Σάντουιτς με τυρί, μπέικον κι αβγό

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 ψωμάκια στρογγυλά ανοιγμένα στη μέση
  • 4 φέτες τυρί ένταμ ή κασέρι
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1-2 ντομάτες σε φέτες
  • 4 αβγά
  • μερικά φύλλα μαρουλιού
  • μαγιονέζα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το αφαιρείτε.

Προσθέτετε στο τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνετε τα αβγά ανά δύο. Σκεπάζετε με καπάκι και ψήνετε μέχρι να ψηθεί το ασπράδι των αβγών και να μείνει υγρός ο κρόκος τους. Τα βγάζετε προσεκτικά στην άκρη με σπάτουλα. Ψήνετε τα ψωμάκια για λίγο στο τηγάνι από την κομμένη πλευρά να ζεσταθούν και τα βγάζετε στην άκρη.

Στήνετε τα σάντουιτς: Απλώνετε μια κουταλιά μαγιονέζα στο κάτω μέρος του ψωμιού και συνεχίζετε με λίγο μαρούλι, μια φέτα τυρί, μπέικον, ντομάτα, αβγό. Σκεπάζετε με το πάνω μέρος του ψωμιού, στερεώνετε τα σάντουιτς με καλαμάκια και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr