OliveMagazine

Σάντουιτς με χωριάτικο λουκάνικο και ζεστή λαχανοσαλάτα

Σάντουιτς με χωριάτικο λουκάνικο και ζεστή λαχανοσαλάτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το σάντουιτς

  • 4 λουκάνικα χωριάτικα
  • 8 φέτες από προζυμένιο χωριάτικο ψωμί
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • Για τη ζεστή σαλάτα

  • 100γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 300γρ. λάχανο κομμένο πολύ λεπτά
  • 100γρ. καρότο τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 4 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 50γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 50γρ. σταφίδες μαύρες
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο, βάζετε τα λουκάνικα και τα αφήνετε να ψηθούν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα 2 είδη μουστάρδας και το μέλι και τα κρατάτε στην άκρη.

Για τη ζεστή σαλάτα: Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το λάχανο, το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι να μαραθούν και αυτά.

Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε, μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά. Σβήνετε με το μηλόξιδο, προσθέτετε 5-6 κουτ. σούπας νερό, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη ρίγανη, τις σταφίδες, τα καρύδια, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.

Για τα σάντουιτς: Αλείφετε τις φέτες ψωμί με λίγο από το μίγμα μουστάρδας-μελιού που ετοιμάσατε. Βάζετε στις μισές φέτες τη ζεστή σαλάτα, από 1 λουκάνικο κομμένο στη μέση και κλείνετε με τις υπόλοιπες φέτες. Σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με το υπόλοιπο μίγμα μουστάρδας-μελιού.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να ψήσετε τις φέτες ψωμί στο σχαροτήγανο μόλις βγάλετε τα λουκάνικα.


Για καλύτερο ψήσιμο καλό είναι να κάνετε χαρακιές στα λουκάνικα πριν τα ψήσετε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο