OliveMagazine

Σαγανάκι με καβουρμά, ντομάτα, φέτα κι αβγά

Σαγανάκι με καβουρμά, ντομάτα, φέτα κι αβγά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 αβγά
  • 200γρ. φέτα σε κύβους
  • 200γρ. καβουρμά σε κύβους
  • 2 ντομάτες μέτριες ξυσμένες στον τρίφτη
  • 1 ντομάτα αποφλοιωμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγη μαντζουράνα ξερή
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε το σκόρδο με το ελαιόλαδο να βγάλει τα αρώματά του, προσθέτετε την ξυσμένη ντομάτα και τα κυβάκια ντομάτας, τη μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι και βράζετε τη σάλτσα της ντομάτας για 10 λεπτά να στεγνώσει από τα πολλά ζουμιά της.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Μοιράζετε τη σάλτσα σε 4 ατομικά σαγανάκια και στη συνέχεια μοιράζετε τα κυβάκια της φέτας και τον καβουρμά.

Σπάζετε από πάνω 2 αβγά σε κάθε σαγανάκι, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ασπρίσουν οι κρόκοι. Σερβίρετε με ζυμωτό ψωμάκι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr