OliveMagazine

Σαγανάκι με χαλούμι και ψητές ντομάτες

Σαγανάκι με χαλούμι και ψητές ντομάτες

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 30 ντοματάκια τσέρι
  • 600γρ. χαλούμι, σε 6 φέτες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεματάτε τα ντοματάκια σε άφθονο ζεστό νερό για να τους αφαιρέσετε τη φλούδα.

Τα βάζετε σε ένα μικρό ταψάκι, τα πασπαλίζετε με δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη, λίγο αλάτι και τα περιχύνετε απαλά με δύο τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180°C

Ετοιμάζετε το σαγανάκι: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε καλά και βάζετε μέσα τις έξι φέτες χαλούμι. Τις γυρίζετε γρήγορα γρήγορα και τις βγάζετε σε πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε τα ψητά ντοματάκια και με αυτά γαρνίρετε το χαλούμι γύρω γύρω στην πιατέλα. Πασπαλίζετε με τον δυόσμο και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr