OliveMagazine

Σαλάτα αβοκάντο – σπανάκι με dressing γιαουρτιού με σαφράν

Σαλάτα αβοκάντο – σπανάκι με dressing γιαουρτιού με σαφράν

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 αβοκάντο ώριμα
  • 600γρ. σπανάκι πλυμένο καλά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • Για το dressing γιαουρτιού

  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ γρ. σαφράν σε σκόνη
  • 100γρ. αράπικα φιστίκια ψημένα, ξεφλουδισμένα, χοντροκοπανισμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Το μυστικό της επιτυχίας αυτής της σαλάτας είναι τα ώριμα αβοκάντο. Τα ξεφλουδίζετε, λοιπόν, τα κόβετε στη μέση να φύγει το κουκούτσι και κατόπιν τα κόβετε σε λεπτές φετούλες σαν του πορτοκαλιού. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού σε ένα μπολάκι, ρίχνετε και λίγο νεράκι και με το μίγμα ραντίζετε τα αβοκάντο να μη μαυρίσουν.

Σε μια σαλατιέρα ξεφυλλίζετε το σπανάκι φύλλο φύλλο. Δεν βάζετε καθόλου κοτσανάκια παρά μόνο φύλλα. Αν είναι μεγάλα, τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.

Αλατίζετε ελαφρά το σπανάκι, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Πάνω από το σπανάκι τοποθετείτε τις φετούλες του αβοκάντο και ετοιμάζετε το dressing.

Βάζετε και χτυπάτε στο μπλέντερ το σαφράν, το λεμόνι, το ξίδι, τα φιστίκια και το γιαούρτι, μέχρι να αλλάξει χρώμα το γιαούρτι και να ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό επιπλέον και φυλάτε το dressing στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Περιχύνετε τη σαλάτα σας με το dressing και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο