Διαδικασία
Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις βάζετε σε ένα μπολ με νερό και το χυμό των λεμονιών μαζί με τις λεμονόκουπες, για να μη μαυρίσουν. Κόβετε τις αγκινάρες σε πολύ λεπτά φετάκια. Αν τις προτιμάτε βρασμένες, τις βράζετε πρώτα σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.
Σε μια πιατέλα βάζετε τη ρόκα, τις αγκινάρες, το τριμμένο καρότο, το κρεμμύδι, ολόκληρα τα φύλλα του βασιλικού, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον μαϊντανό, το
θυμάρι και το ξύσμα του λεμονιού. Αλατίζετε ελαφρά και ανακατεύετε. Στο multi χτυπάτε καλά όλα τα υλικά της βινεγκρέτ. Για να σερβίρετε, περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε πολύ καλά.
Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή
Tips
Αν δεν προτιμάτε τις φρέσκες αγκινάρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αγκιναράκια από βαζάκι, και, αντί για ρόκα, μαρούλι ή οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα.