Διαδικασία
Φτιάχνετε τη σάλτσα: Καθαρίζετε όλα τα εσπεριδοειδή και με ένα λεπτό μαχαίρι αφαιρείτε τα φιλέτα τους, αποφεύγοντας τις ίνες.
Τοποθετείτε τα μισά φιλέτα των εσπεριδοειδών σε ένα μπλέντερ μαζί με τα φύλλα του βασιλικού, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε για 2 λεπτά. Περνάτε το μίγμα από μια σίτα και προσθέτετε το αλάτι.
Μαρινάρετε το φινόκιο για 5 λεπτά στη σάλτσα.
Καθαρίζετε τις γαρίδες, τις αλατίζετε και τις ψήνετε για 2 λεπτά σε ένα μικρό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Βάζετε σε ένα μπολ τη σαλάτα, την κινόα, το ρόδι και το φινόκιο και τα υπόλοιπα φιλέτα των εσπεριδοειδών, περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά. Ρίχνετε τη σαλάτα σε μια σαλατιέρα, τελευταίες προσθέτετε τις γαρίδες και σερβίρετε.