OliveMagazine

Σαλάτα ζυμαρικών με ρεβίθια και δυόσμο

Σαλάτα ζυμαρικών με ρεβίθια και δυόσμο

Μερίδες:Για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:40'
Έτοιμο σε:1:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. ζυμαρικό κοχυλάκι
  • 1 νεροπότηρο ρεβίθια βρασμένα
  • 1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 150γρ. τυρί έμενταλ κομμένο σε κυβάκια
  • 100γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Για το dressing

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας κρασόξιδο
  • λίγο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα κοχυλάκια για 8 λεπτά περίπου. Τα σουρώνετε σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένετε με άφθονο νερό.

Μόλις κρυώσουν τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ρίχνετε μέσα τα βρασμένα ρεβίθια, τα κυβάκια του έμενταλ, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Ανακατεύετε πολύ καλά, σκεπάζετε με μια μεμβράνη τη σαλατιέρα και την κρυώνετε στο ψυγείο.

Ετοιμάζετε το dressing: Στο μπλέντερ του μίξερ ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού και το ξύδι.

Χτυπάτε καλά το μίγμα, βγάζετε τη σαλάτα από το ψυγείο, την αλατίζετε και ανακατεύετε. Περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε ξανά και σερβίρετε τη σαλάτα στο τραπέζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr