OliveMagazine

Σαλάτα καλοκαιρινή με καρπούζι και παξιμάδια χαρουπάλευρου

Σαλάτα καλοκαιρινή με καρπούζι και παξιμάδια χαρουπάλευρου

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό καρπούζι
  • 15 ντοματίνια
  • 1 αγγούρι
  • 200γρ. ανθότυρο, σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι άσπρο, σε λεπτές φέτες
  • χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι
  • 15 ελιές μαύρες
  • φυλλαράκια δυόσμου, κάποια ολόκληρα, κάποια ψιλοκομμένα
  • παξιμάδια χαρουπάλευρου, σε κομματάκια
  • Για το λάδι δυόσμου

  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα + χυμό από 1 λάιμ
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατίζετε το κρεμμύδι και το περιχύνετε με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Το αφήνετε να μαριναριστεί.

Καθαρίζετε το καρπούζι, αφαιρείτε τα κουκούτσια του και το κόβετε σε κυβάκια.

Ζεματάτε τα ντοματίνια κι αφαιρείτε τη φλούδα τους. Πλένετε καλά το αγγούρι, το κόβετε κατά μήκος στη μέση και αφαιρείτε τα σποράκια του. Το κόβετε σε χοντρές φέτες.

Ετοιμάζετε το λάδι δυόσμου: Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το ξύσμα και το χυμό του λάιμ, το δυόσμο και ανάλογο αλατοπίπερο.

Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το καρπούζι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το αγγούρι και τις μπουκίτσες του παξιμαδιού. Αλατίζετε κι ανακατεύετε. Προσθέτετε τα κυβάκια του ανθότυρου, τις ελιές, τα φυλλαράκια του δυόσμου, περιχύνετε με το λάδι δυόσμου και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr