OliveMagazine

Σαλάτα κινόα με αβοκάντο και ντομάτα

Σαλάτα κινόα με αβοκάντο και ντομάτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. κινόα
  • 1 αβοκάντο μεγάλο, ώριμο
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 γαλλική σαλάτα
  • Για το dressing

  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε την κινόα σε άφθονο νερό για περίπου 10 λεπτά. Τη σουρώνουμε, τη βάζετε σε σαλατιέρα και την αφήνετε να κρυώσει.

Καθαρίζετε το αβοκάντο από το κουκούτσι και τη φλούδα, το κόβετε σε κομματάκια και το προσθέτετε στην κινόα.

Ρίχνετε στη σαλατιέρα τα ντοματίνια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύετε καλά. Σε ένα πιάτο στρώνετε ομοιόμορφα τα φύλλα της σαλάτας και τοποθετείτε από πάνω το μείγμα με την κινόα.

Σε ένα μπολ ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το μέλι, τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το λάδι, αλάτι και χτυπάτε με ένα πιρούνι. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr