OliveMagazine

Σαλάτα κινόα με αβοκάντο

Σαλάτα κινόα με αβοκάντο

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100γρ. κινόα άσπρη
  • 100γρ. κινόα κόκκινη
  • 2 αβοκάντο, σε κύβους
  • 2 ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους, σε κύβους
  • 1 αγγούρι χωρίς σπόρους, σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Για το dressing

  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 30γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοτριμμένο
  • ½ πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνετε όλη την κινόα και την ξεπλένετε 2-3 φορές με κρύο νερό, τρίβοντας ελαφρά με τα δάχτυλα σας, για να φύγει η πικρή εξωτερική ουσία που την περιβάλλει.

Τη σουρώνετε, τη ρίχνετε σε μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό και μόλις πάρει βράση τη μαγειρεύετε για 10-12 λεπτά. Στη συνέχεια, τη σουρώνετε, την κρυώνετε με νερό και την αφήνετε να στραγγίξει καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε απαλά την κινόα με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.

Για το dressing: βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr