OliveMagazine

Σαλάτα κινόα με ρεβίθια και χούμους παντζαριού

Σαλάτα κινόα με ρεβίθια και χούμους παντζαριού

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 1 φλιτζάνι κινόα βρασμένη
  • 400γρ. Ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, μουλιασμένα αποβραδίς, βρασμένα, κρύα και καλά στραγγισμένα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε λεπτές λοξές φέτες
  • 1 μέτρια πιπεριά κόκκινη, σε μικρούς κύβους
  • 200γρ. φασολάκια στρογγυλά βρασμένα, κρύα και καλά στραγγισμένα
  • 200γρ. ντοματίνια κίτρινα και κόκκινα κομμένα στη μέση
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150γρ. φέτα σε τρίμματα για το σερβίρισμα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το χούμους παντζαριού

  • ½ κούπα παντζάρια ψητά ή βρασμένα
  • ½ κούπα Ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, βρασμένα
  • 3 κουτ. σούπας φουντούκια καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  • ¼ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας νερό (ίσως και περισσότερο, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή ρευστότητα)
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάζετε τα ρεβίθια αποβραδίς, τα βράζετε να μαλακώσουν, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Για το χούμους: Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και πολτοποιείτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Για τη σαλάτα: Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ την κινόα, τα ρεβίθια, τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε πολύ καλά αλλά απαλά.

Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο στα φασολάκια, τα αλατίζετε και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Από πάνω ρίχνετε τη σαλάτα, σκορπάτε τα ντοματίνια, τη φέτα, περιχύνουμε με σάλτσα χούμους, πασπαλίζετε με λίγα φουντούκια και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr