OliveMagazine

Σαλάτα με άγρια ρόκα, αχλάδια, ροκφόρ και dressing καραμέλας

Σαλάτα με άγρια ρόκα, αχλάδια, ροκφόρ και dressing καραμέλας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 ματσάκια ρόκα άγρια
  • 4 μεγάλα αχλάδια ελαφρώς άγουρα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
  • 100γρ. μπλε τυρί, σε κυβάκια
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα αχλάδια από τα φλούδια τους, τα κόβετε κατά μήκος και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Σε ένα μέτριο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε μέσα τα αχλάδια να σοταριστούν απαλά. Τα πασπαλίζετε με τη μαύρη ζάχαρη ανακατεύοντας απαλά να μη σπάσουν. Μόλις ροδίσουν ελαφρά τα αφαιρείτε.

Πλένετε καλά την άγρια ρόκα και την κόβετε με το χέρι σας. Τη βάζετε σε μεγάλη σαλατιέρα. Τοποθετείτε πάνω στη ρόκα τα οχτώ μισά αχλάδια και τους κύβους του τυριού και τους σκορπάτε ανάμεσα από τα αχλάδια.

Στο τηγάνι που σοτάρατε τα αχλάδια και έχει μείνει η καραμέλα από τη μαύρη ζάχαρη ρίχνετε το ξίδι και το αφήνετε να πάρει βράση ανακατεύοντας. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, ανακατεύετε απαλά και περιχύνετε τη σαλάτα με το ζεστό dressing.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο