Από όλες τις σαλάτες αυτή θα έλεγα ότι είναι η αγαπημένη μου: λουσάτη, δροσερή και σικάτη, ταιριάζει υπέροχα σε ένα γιορτινό αλλά και στο σαρακοστιανό τραπέζι.
Το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται στο αβοκάντο: πρέπει να είναι ώριμο αλλά όχι παραγινομένο γιατί πικρίζει.
Μπορείτε να κάνετε τη σαλάτα με κατεψυγμένες γαρίδες αλλά γίνεται νοστιμότερη με τις φρέσκες, οικονομικές, μικρούλες ελληνικές, αν έχεις την υπομονή να τις ζεματίσεις και στη συνέχεια να τις καθαρίσεις.