OliveMagazine

Σαλάτα με αβοκάντο και κοτόπουλο σε αραβική πίτα

Σαλάτα με αβοκάντο και κοτόπουλο σε αραβική πίτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 3-4 φύλλα μαρουλιού ή σαλάτας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 φιλέτα από βρασμένο ή ψημένο στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού ελιές ψιλοκομμένες
  • 4 αραβικές πίτες ελαφρά λαδωμένες
  • 2 αβοκάντο, σε μικρούς κύβους
  • χυμό από 1 λεμόνι για το αβοκάντο
  • Για τη σάλτσα μουστάρδας

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Περιχύνετε πρώτα τους κύβους του αβοκάντο με χυμό από λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Ετοιμάζετε τη σάλτσα μουστάρδας: Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού.

Πλένετε και στραγγίζετε το μαρούλι ή τη σαλάτα και το ψιλοκόβετε ώστε να έχετε 2 φλιτζάνια περίπου.

Το ανακατεύετε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το φιλέτο από βρασμένο ή ψημένο κοτόπουλο και τις ελιές. Προσθέτετε και τους κύβους του αβοκάντο, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας και ανακατεύετε καλά.

Ψήνετε ή τηγανίζετε τις αραβικές πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι ή απλά τις λαδώνετε ελαφρά παραλείποντας αυτό το στάδιο. Μοιράζετε το μίγμα με τη σαλάτα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Παραλλαγή: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με 12 γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες ή 4 φέτες καπνιστό σολομό (θα αφαιρέσετε τότε τις ελιές, το σκόρδο και τη μουστάρδα από τη σάλτσα).


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr