OliveMagazine

Σαλάτα με αγκινάρες και κοτόπουλο

Σαλάτα με αγκινάρες και κοτόπουλο

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 αγκινάρες κομμένες στα 4
  • 40 ml χυμό λεμονιού
  • 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 500 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι, κομμένο σε φέτες
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά, σε μικρά κομμάτια
  • 2 φινόκιο, κομμένα σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο
  • 150 γρ. αρσενικό Νάξου, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε το χυμό του λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις αγκινάρες. Τις αφήνετε να μαριναριστούν για 15 λεπτά. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμιγνύετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί εκτός από το τυρί και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Ανακατεύετε ξανά προσεκτικά. Από πάνω τοποθετείτε τις φετούλες του αρσενικού και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο