OliveMagazine

Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, ντοματίνια, ελιές και λαδοτύρι Μυτιλήνης

Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, ντοματίνια, ελιές και λαδοτύρι Μυτιλήνης

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό αμπελοφάσουλα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 250γρ. ντοματίνια
  • 200γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
  • 100γρ. ελιές θρούμπες
  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζετε τα Αμπελοφάσουλα  για 8-10 λεπτά ή για λίγο περισσότερο αναλόγως πόσο μαλακά τα θέλετε. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ με άφθονο κρύο νερό. Τα στραγγίζετε καλά σε ένα σουρωτήρι.

Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και το λαδοτύρι σε χοντρούς κύβους.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αμπελοφάσουλα και στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο