OliveMagazine

Σαλάτα με ανάμικτα λαχανικά, ζεστό απάκι, κρουτόν παρμεζάνας και dressing κόλιανδρου

Σαλάτα με ανάμικτα λαχανικά, ζεστό απάκι, κρουτόν παρμεζάνας και dressing κόλιανδρου

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μαρούλι σγουρό
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 100γρ. σπανάκι baby
  • 70γρ. κρεμμύδια καραμελωμένα
  • 90γρ. λιαστή ντομάτα
  • 4 αποξηραμένα σύκα σε φέτες
  • 200γρ. απάκι σε φέτες
  • 2 κρουτόν παρμεζάνας
  • Για το dressing

  • 100γρ. χυμό λεμονιού
  • 100γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου
  • 1 κουτ.γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα dijon
  • 50γρ. ελαιόλαδο
  • 50γρ. σπορέλαιο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρετε ελαφρά τους σπόρους κόλιανδρου. Ρίχνετε στο μούλτι τους σοταρισμένους σπόρους, το χυμό λεμονιού, το μέλι, τη σκόνη κόλιανδρου και τις μουστάρδες και χτυπάτε να πολτοποιηθούν. Προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο, ανακατεύετε και αλατίζετε το dressing.

Ψήνετε ελαφρά τις φέτες απάκι σε σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές.

Κόβετε το μαρούλι και τη ρόκα και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τη λιαστή ντομάτα, τα αποξηραμένα σύκα και ένα μέρος από το dressing και ανακατεύετε πολύ καλά. Τέλος προσθέτετε το σπανάκι.

Μεταφέρετε τη σαλάτα σε σαλατιέρα, γαρνίρετε με τις φέτες απάκι και τα κρουτόν παρμεζάνας, περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε.

Συνταγή: Απόστολος Στεργιόπουλος

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο