OliveMagazine

Σαλάτα με αντίδια, πορτοκάλι και μπλε τυρί

Σαλάτα με αντίδια, πορτοκάλι και μπλε τυρί

Μερίδες:για 1 μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό φρέσκα τρυφερά αντίδια καλοπλυμένα και καθαρισμένα
  • 2 μεγάλα ζουμερά πορτοκάλια
  • 100γρ. μπλε τυρί
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • Για το dressing

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κατ’ αρχήν παίρνετε τα δύο μεγάλα ζουμερά πορτοκάλια και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα καθαρίζετε βαθιά από τη φλούδα με τέτοιο τρόπο, ώστε να φανεί η σάρκα τους. Χωρίζετε τα πορτοκάλια σε σκελίδες και με πολύ προσοχή τους αφαιρείτε τη λεπτή πετσούλα που τις περιβάλει.

Κόβετε το μπλε τυρί σε μικρά κυβάκια και το διατηρείτε παγωμένο στο ψυγείο.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα τρυφερά καλοπλυμένα και καθαρισμένα αντίδια κόβοντάς τα με το χέρι σε χοντρά κομμάτια.

Για το dressing: ρίχνετε στο μπλέντερ τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού, το ξύδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι. Χτυπάτε μέχρι να λειώσει το αλάτι και να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε.

Βγάζετε το μπλε τυρί από το ψυγείο και σκορπάτε τα κομματάκια του πάνω στη σαλάτα. Κάνετε το ίδιο και με τις σκελίδες του πορτοκαλιού. Πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι και περιχύνετε με το ξινούτσικο dressing. Φέρνετε τη σαλάτα στο τραπέζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr