OliveMagazine

Σαλάτα με βίδες, κοτόπουλο, ντομάτα και ρόκα

Σαλάτα με βίδες, κοτόπουλο, ντομάτα και ρόκα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ πακέτο ζυμαρικά βίδες
  • 400γρ. στήθος κοτόπουλου, ψημένο στη σχάρα, κομμένο σε φιλετάκια
  • 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 ματσάκια ρόκα, μόνο τα φυλλαράκια
  • 150γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 150γρ φέτα, σε μικρούς κύβους
  • 70ml ελαιόλαδο
  • 20ml ξίδι jerez*
  • 1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια, τη ρόκα και τις ελιές. Προσθέτετε από πάνω και το κοτόπουλο.

Ανακατεύετε σε ένα μπολάκι το σκόρδο με το ελαιόλαδο, το ξίδι και αλάτι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tips

Το ξίδι σέρι (Vinagre de Jerez – Xérès) είναι ένα εκλεκτό προϊόν, που προέρχεται από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την επαρχία Cadiz με Π.Γ.Ε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr