OliveMagazine

Σαλάτα με βαλεριάνα, ρόκα, αντίδια και καβουρδισμένο μπέικον

Σαλάτα με βαλεριάνα, ρόκα, αντίδια και καβουρδισμένο μπέικον

Μερίδες:Μία σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. βαλεριάνα
  • 3 ματσάκια ρόκα
  • 3 ρίζες αντίδια
  • 6 φέτες μπέικον
  • 100γρ. καρυδόψιχα
  • Για το dressing

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ πετιμέζι
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε πολύ καλά όλα τα λαχανικά, χοντροκόβετε τη ρόκα και τα αντίδια με το χέρι σας και τα βάζετε όλα σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

Κόβετε το μπέικον σε μικρά κομματάκια και τα καβουρδίζετε μέχρι να ξεροψηθούν και τα γίνουν τραγανά. Τα βγάζετε, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τα ρίχνετε πάνω στη σαλάτα.

Την ώρα του σερβιρίσματος ετοιμάζετε και το dressing: Στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το βαλσαμικό ξίδι και το αλάτι. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Περιχύνετε τη σαλάτα και πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr