OliveMagazine

Σαλάτα με κινόα και ξερά σύκα

Σαλάτα με κινόα και ξερά σύκα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. κινόα ή πλιγούρι
  • 700γρ. νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, ζεστό
  • 250γρ. σύκα ξερά ψιλοκομμένα (1 εκ. περίπου)
  • 1 ματσάκι ρόκα πλυμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες καρεδάκια
  • Για τη σάλτσα βινεγκρέτ

  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 4-5 κουτ. σούπας λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουσκεύετε την κινόα για 1-2 ώρες. Τη βράζετε σκεπασμένη σε μέτρια φωτιά στο νερό ή το ζωμό λαχανικών για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.

Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, την απλώνετε σε ρηχό ταψί ή πιατέλα και την αφήνετε να κρυώσει.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Ανακατεύετε το λάδι με το ξίδι, το λεμόνι και αλατοπίπερο.

Ανακατεύετε την κινόα με τη ρόκα και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, τα βρασμένα ρεβίθια, τις πιπεριές και τέλος τα σύκα. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και γαρνίρετε με ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μόλις πάρει βράση ο ζωμός με την κινόα, μπορείτε να σβήσετε τη φωτιά και να αφήσετε να απορροφηθεί το υγρό, για 30 λεπτά, χωρίς να ανοίξετε το καπάκι της κατσαρόλας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr