OliveMagazine

Σαλάτα με κινόα, σιτάρι και σπανάκι

Σαλάτα με κινόα, σιτάρι και σπανάκι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100γρ. κινόα
  • 100γρ. σιτάρι
  • 250γρ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 1 πορτοκάλι σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
  • ¼ φλιτζανιού κράνμπερις
  • 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα
  • 2-3 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σος

  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό (κατά προτίμηση κρέμα με άρωμα εσπεριδοειδών)
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάζετε αποβραδίς το σιτάρι. Την επόμενη μέρα το στραγγίζετε και το βράζετε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και λίγο αλάτι.

Σε δεύτερη κατσαρόλα βράζετε την κινόα σε αλατισμένο νερό και τη στραγγίζετε πολύ καλά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν.

Βάζετε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι και χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν.

Σε μπολ βάζετε το σπανάκι, την κινόα, το σιτάρι, τις σταφίδες τα κράνμπερις, το κατίκι, το πορτοκάλι, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και περιχύνετε με τη σος. Ανακατεύετε πολύ καλά, πασπαλίζετε τη σαλάτα με τα αμύγδαλα και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr