OliveMagazine

Σαλάτα με κολοκύθα και δυόσμο

Σαλάτα με κολοκύθα και δυόσμο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κολοκύθα, σε μεγάλες μπουκιές
  • 1 κοφτή κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5-6 κλωναράκια δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • πράσινα φύλλα σαλάτας
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζετε την κολοκύθα σε ταψάκι, την ανακατεύετε καλά με το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και την ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει και να ξεροψηθούν ελάχιστα οι κορφές της.

Μόλις βγει από το φούρνο, τη ραντίζετε ομοιόμορφα με το ξίδι.

Στρώνετε φύλλα σαλάτας σε πιατέλα, μοιράζετε από πάνω την κολοκύθα, ανακατεύετε καλά με το ζουμάκι από το ταψί, πασπαλίζετε με τον δυόσμο και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr