OliveMagazine

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 σαλάτα (γαλλική) πλυμένη και στραγγισμένη, για τη βάση της σαλάτας
  • 400γρ. στήθος κοτόπουλο φιλέτο βρασμένο
  • 1½ φλιτζάνι μάνγκο, σε κυβάκια
  • 1/3 φλιτζανιού κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο ή μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ¼ φλιτζανιού αμύγδαλα, σε μακρόστενα κομμάτια και καβουρδισμένα ή κουκουνάρια καβουρδισμένα
  • ½ φλιτζάνι σπυριά ροδιού για το γαρνίρισμα
  • Για τη σάλτσα

  • 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το κοτόπουλο σε κυβάκια και το ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ με το μάνγκο, τα κρεμμυδάκια, το κόλιανδρο, το ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα ή τα κουκουνάρια. Ανακατεύετε.

Χτυπάτε με σύρμα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνουν ένα πηχτό μίγμα.

Στρώνετε έξι πιάτα με τα φύλλα της σαλάτας, μοιράζετε το μίγμα με το κοτόπουλο και το τοποθετείτε από πάνω. Περιχύνετε τη σάλατα με τη σάλτσα, γαρνίρετε με το ρόδι και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Εlena Jeffrey

Tips

Μπορείτε να σερβίρετε όλη τη σαλάτα σε μεγάλη πιατέλα. Τότε στρώνετε την πιατέλα με τα φύλλα της σαλάτας και στοιβάζετε το μίγμα ομοιόμορφα από πάνω. Το περιχύνετε με τη σάλτσα γιαουρτιού και γαρνίρετε γύρω γύρω με σπυριά ροδιού. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα ψιλοκομμένα χρωματιστά φρούτα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr