OliveMagazine

Σαλάτα με κουλούρι Θεσσαλονίκης, αβοκάντο, ρόδι και ταχίνι

Σαλάτα με κουλούρι Θεσσαλονίκης, αβοκάντο, ρόδι και ταχίνι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης, ολόκληρο
  • 100γρ. πράσινη σαλάτα
  • 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4-5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 αβοκάντο, σε φέτες
  • 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
  • 1 κουτ. σούπας καρύδι ψίχα, σπασμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το dressing με ταχίνι

  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 2 κουτ. σούπας χυμό μοσχολέμονο
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το dressing: Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνετε την πράσινη σαλάτα με λίγο αλατοπίπερο, ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Τοποθετείτε το κουλούρι σε μια μεγάλη πιατέλα, στη μέση ρίχνετε τη σαλάτα και γαρνίρετε με τα ντοματίνια, το αβοκάντο, την πιπεριά, το ρόδι και το καρύδι. Σερβίρετε αμέσως περιχύνοντας με το dressing.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Αν σας αρέσει, προσθέστε στη σαλάτα ψιλοκομμένο μπρόκολο ή κουνουπίδι ή ξερά σύκα σε μικρά κομμάτια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο