OliveMagazine

Σαλάτα με κους κους, αβοκάντο, λαχανικά και σος vegan γιαουρτιού

Σαλάτα με κους κους, αβοκάντο, λαχανικά και σος vegan γιαουρτιού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 ντομάτα
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • λίγα φύλλα μαϊντανό
  • λίγα φύλλα δυόσμο
  • 200γρ. κους κους
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1 χούφτα ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη sauce vegan γιαουρτιού

  • 6 κουτ. σούπας vegan γιαούρτι*
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το κους κους: Βράζετε το κους κους σύμφωνα με της οδηγίες του πακέτου. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε, το κρυώνετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ.

Πλένετε πολύ καλά τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρό καρέ, κρατώντας από την ντομάτα μόνο το φιλέτο και όχι τα σπόρια. Ψιλοκόβετε τα φύλλα μαϊντανού και δυόσμου και τα ρίχνετε όλα στο μπολ με το κους κους. Έπειτα στο ίδιο μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνετε.

Για την sauce vegan γιαουρτιού: Σε ένα μπολ βάζετε το vegan γιαούρτι και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σιρόπι αγαύης και αλατοπιπερώνετε. Τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε την σαλάτα με τα λαχανικά, την πράσινη σαλάτα και την sauce γιαουρτιού και σερβίρετε.

Tips

* Vegan γιαούρτι θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr