OliveMagazine

Σαλάτα με κους κους, ρεβίθια, σπανάκι και ρόδι

Σαλάτα με κους κους, ρεβίθια, σπανάκι και ρόδι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. Κους Κους ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 φλιτζάνι Ρεβίθια Χοντρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, βρασμένα
  • σποράκια από 1 ρόδι
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • χυμό από 1 ρόδι
  • μπούκοβο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το κους κους σε σαλατιέρα και το σκεπάζετε (μέχρι την επιφάνεια) με βραστό νερό. Αφήνετε 10-15 λεπτά να φουσκώσει και να μαλακώσει (προσοχή να μη λιώσει, αλλά να μείνει al dente). Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα. Αν είναι παραπάνω, το στραγγίζετε σε σουρωτήρι.

Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μεγάλο μπολ και την περιχύνετε με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr