OliveMagazine

Σαλάτα με κουσκούς, αμύγδαλα και κοτόπουλο

Σαλάτα με κουσκούς, αμύγδαλα και κοτόπουλο

Μερίδες:3
Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κούπα κουσκούς χοντρό
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος
  • Λίγη πάπρικα καπνιστή
  • 8-10 τοματίνια
  • 1/4 κούπας αμύγδαλα μέτρια κομμένα
  • 1/4 κούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας μαϊντανό
  • Ξύσμα από ένα λάιμ (ή λεμόνι)
  • Χυμό από 1/2 λάιμ (ή λεμόνι)
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε βραστό νερό ρίχνουμε το κουσκούς. Μόλις είναι έτοιμο το στραγγίζουμε.

Πασπαλίζουμε το στήθος κοτόπουλου με πάπρικα και το ψήνουμε στο σχαροτήγανο, το οποίο έχουμε λαδώσει ελάχιστα.

Για να ψηθεί καλά το κοτόπουλο στο σχαροτήγανο, το αφήνουμε επάνω στη φωτιά να ζεσταθεί καλά και μετά βάζουμε το κοτόπουλο. Μόλις θωρακιστεί από τη μία μεριά, το γυρίζουμε από την άλλη, το αφήνουμε 1΄ στη δυνατή φωτιά και μετά την χαμηλώνουμε λίγο για να ψηθεί μέσα καλά.

Βάζουμε σε μπολ το βρασμένο κουσκους, τα αμύγδαλα, το δυόσμο, το μαϊντανό, το ξύσμα από το λάιμ και τον χυμό, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, το αλάτι, το πιπέρι, τα ντοματίνια, τα οποία έχουμε κόψει και το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε.

Tips

Μπορούμε να μην βάλουμε το κοτόπουλο αν θέλουμε να είναι η σαλάτα μας vegetarian.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο