OliveMagazine

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, λιαστή ντομάτα και σπανάκι

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, λιαστή ντομάτα και σπανάκι

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 250γρ. σπανάκι φρέσκο, μόνο τα φύλλα
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι άνηθο
  • Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • λίγο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε τα μαυρομάτικα φασόλια και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά, χωρίς να διαλυθούν. Τα σουρώνετε.

Πλένετε το σπανάκι καλά και κόβετε τα φυλλαράκια του λεπτά για σαλάτα. Το ανακατεύετε με τα μαυρομάτικα φασόλια. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τις λιαστές ντομάτες και τα ρίχνετε μέσα στα μαυρομάτικα. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και ανακατεύετε.

Στο μπλέντερ του μίξερ σας ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο, το ξίδι, το λεμόνι, τη σάλτσα σόγια και λίγο αλάτι. Τα χτυπάτε και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr