OliveMagazine

Σαλάτα με μελιτζάνες, απάκι κοτόπουλου και τσαλαφούτι

Σαλάτα με μελιτζάνες, απάκι κοτόπουλου και τσαλαφούτι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 2 ματσάκια γλιστρίδα
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο + επιπλέον για τις μελιτζάνες
  • 100 γρ. απάκι κοτόπουλου
  • 4 ντοματίνια
  • 15 ml παλαιωμένο ξίδι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. τυρί τσαλαφούτι
  • 8 φύλλα κάππαρης
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα φύλλα της γλιστρίδας. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες με πάχος 1 εκ. Τις ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε στους 180°C στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 12΄-13΄.

Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φέτες και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με λίγο από το ελαιόλαδο για 1΄ στο τηγάνι. Το κρατάμε στην άκρη. Σε μια μπασίνα μαρινάρουμε τη γλιστρίδα και τα ντοματίνια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σερβίρουμε τις μελιτζάνες σε πιατέλα μαζί με τη σαλάτα γλιστρίδας, το απάκι, μεγάλες κουταλιές τσαλαφούτι και φύλλα κάππαρης.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food Styling: Μ. Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: STUDIO M

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο