Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό νερό ρίχνετε τα ντοματάκια για 2 λεπτά. Τα βγάζετε και τα ξεφλουδίζετε. Τα κόβετε στη μέση.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ρίχνετε στο μπλέντερ το πετιμέζι, το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το αλάτι. Τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πλένετε καλά τη γλιστρίδα και τη βάζετε μέσα στη σαλατιέρα που θα σερβίρετε τη σαλάτα μαζί με τα ντοματάκια και τις ελιές. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.
Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού ρίχνετε το τυράκι από πάνω σκορπώντας το σε όλη την επιφάνεια και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb