OliveMagazine

Σαλάτα με ντοματάκια και γλιστρίδα

Σαλάτα με ντοματάκια και γλιστρίδα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 30 ντοματάκια κατά προτίμηση Σαντορινιά
  • ½ κιλό γλιστρίδα τρυφερή
  • 20 ελιές θρούμπες
  • 200γρ. χλωρό τυρί Σαντορίνης
  • Για τη σάλτσα

  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό νερό ρίχνετε τα ντοματάκια για 2 λεπτά. Τα βγάζετε και τα ξεφλουδίζετε. Τα κόβετε στη μέση.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ρίχνετε στο μπλέντερ το πετιμέζι, το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το αλάτι. Τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Πλένετε καλά τη γλιστρίδα και τη βάζετε μέσα στη σαλατιέρα που θα σερβίρετε τη σαλάτα μαζί με τα ντοματάκια και τις ελιές. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.

Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού ρίχνετε το τυράκι από πάνω σκορπώντας το σε όλη την επιφάνεια και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr