OliveMagazine

Σαλάτα με ξινόμηλο, πορτοκάλι, αντίδια και ρόδι

Σαλάτα με ξινόμηλο, πορτοκάλι, αντίδια και ρόδι

Μερίδες: για μια σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 4 ρίζες αντίδια
  • 2 ξινόμηλα μεγάλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 πορτοκάλι καθαρισμένο καλά, με τις σκελίδες χωρισμένες
  • 1 φλιτζάνι σπόρια ροδιού
  • 100γρ. τυρί έμενταλ, σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας glace balsamico (σιρόπι βαλσαμικού ξιδιού)
  • αλάτι
  • Για το ντρέσινγκ

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Περιχύνετε τα δύο ξινόμηλα με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Χοντροκόβετε τα αντίδια -που όπως ξέρετε έχουν μια ελαφρά πικρή γεύση- και τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε τις σκελίδες πορτοκαλιού, τα ξινόμηλα, τα σπόρια ροδιού, τους κύβους του έμενταλ και ανακατεύετε έτσι ώστε τα υλικά να σκορπιστούν ομοιόμορφα στη σαλατιέρα. Αλατίζετε ελαφρά.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το ξίδι από κρασί και τη μουστάρδα. Τα χτυπάτε απαλά με ένα πιρουνάκι και περιχύνετε τη σαλάτα σας λίγο πριν από το σερβίρισμα. Ανακατεύετε τη σαλάτα μια τελευταία φορά απαλά και τέλος την περιχύνετε με το σιρόπι βαλσαμικού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr