OliveMagazine

Σαλάτα με πεπόνι, σύκα και μπαλάκια τυριού

Σαλάτα με πεπόνι, σύκα και μπαλάκια τυριού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 πεπόνια
  • 8 σύκα
  • 12 φέτες μπρεζάολα
  • ροδέλες από πράσινες ελιές (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • ξίδι βαλσαμικό
  • Για τα μπαλάκια τυριού

  • 150γρ. μανούρι
  • 100γρ. κατίκι Δομοκού
  • 50γρ. φέτα Κεφαλονιάς μαλακή
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Λιώνετε τη φέτα και το μανούρι και τα ανακατεύετε με το κατίκι Δομοκού. Πλάθετε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος μικρού καρυδιού.

Κόβετε το πεπόνι μπαλάκια (με το ειδικό εργαλείο) ή σε μικρούς κύβους. Κόβετε τα σύκα στα τέσσερα.

Βάζετε σε σαλατιέρα τα φρούτα, τα μπαλάκια του τυριού, τις ελιές και τέλος την μπρεζάολα. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Η μπρεζάολα είναι ιταλικό αλλαντικό από βοδινό κρέας, αρωματισμένο με μπαχαρικά, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες. Πωλείται σε πακετάκια στα σούπερ μάρκετ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο