OliveMagazine

Σαλάτα με πλιγούρι και λαχανικά

Σαλάτα με πλιγούρι και λαχανικά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. πλιγούρι
  • 2 κρεμμύδια, σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε λεπτές λωρίδες
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το πλιγούρι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά, για 3-4 λεπτά περίπου, και προσθέτετε το πλιγούρι.

Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γυαλίσει το πλιγούρι και αλατοπιπερώνετε. Έπειτα από 3 λεπτά αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τα λαχανικά πρέπει να μην παραβράσουν αλλά να κρατάνε λίγο στο δόντι. Αφήνετε τη σαλάτα να κρυώσει λιγάκι.

Τη μεταφέρετε σε σαλατιέρα, πασπαλίζετε με το μαϊντανό, το δυόσμο και το ξύσμα λεμονιού. Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Web

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr