OliveMagazine

Σαλάτα με πλιγούρι και ψιλοκομμένα λαχανικά

Σαλάτα με πλιγούρι και ψιλοκομμένα λαχανικά

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:90'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. πλιγούρι
  • 2 λεμόνια
  • 400γρ. λαχανικά (κολοκυθάκια, πολύχρωμες πιπεριές, ραπανάκια, αβοκάντο κ.ά.)
  • 2 ντομάτες, σε κύβους
  • 1 αγγούρι, σε κύβους
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 20ml ξίδι βαλσαμικό λευκό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνετε πλιγούρι μαζί με 300ml ζεστό νερό και τον χυμό ενός λεμονιού και το μουλιάζετε για 30 λεπτά.

Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα ανακατεύετε με το πλιγούρι.

Προσθέτετε την ντομάτα, το αγγούρι, τα φρέσκα μυρωδικά, το τζίντζερ το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανάλογο αλατοπίπερο.

Ανακατεύετε με μια σπάτουλα και αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί και να αναμιχθούν οι γεύσεις, προτού τη σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Τολμήστε να προσθέσετε στη σαλάτα σας μπρόκολο ή φρούτα, όπως φέτες πορτοκαλιού χωρίς τη λευκή μεμβράνη και φράουλες, για ακόμα πιο δροσερό και χορταστικό αποτέλεσμα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr