OliveMagazine

Σαλάτα με πλιγούρι, ντοματίνια, καρπούζι και φέτα

Σαλάτα με πλιγούρι, ντοματίνια, καρπούζι και φέτα

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα και 30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 1 λεμόνι
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100γρ. καρπούζι, σε κύβους
  • 1 αγγούρι, σε κύβους
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 3-4 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 20ml ξίδι βαλσάμικο λευκό
  • 1 λάιμ
  • 100γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα, θρυμματισμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ μουλιάζετε το πλιγούρι σε 300 ml καυτό νερό έχοντας προσθέσει και τον χυμό του λεμονιού. Στη συνέχεια καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε για 30 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Σε μια σαλατιέρα σερβιρίσματος ανακατεύετε το πλιγούρι, τα ντοματίνια, το καρπούζι και το αγγούρι. Στη συνέχεια προσθέτετε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και τον χυμό του λάιμ.

Αφήνετε τη σαλάτα να μαριναριστεί στο ψυγείο για 1 ώρα και λίγο πριν σερβίρετε προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο